2023-07-16 121 瀏覽
📍佐賀山田 • 涮涮鍋之前係隔離飲茶,就留意到呢間新開嘅火鍋放題。本身係太古附近打邊爐就已經無咩選擇,見價錢都合理,放工就過左黎試下。我本身仲以為平日無咩人會黎打邊爐,點知7點3都仲叫緊位,果然大家都鐘意試新野😆今次就叫左D 美牛三重奏,見前面啲人全部都叫D就跟住一齊試D🤣 一開始就叫左佢美牛三重奏個三種牛先左邊係 美國CAB 牛坑爪中間係 美國SRF和牛右邊係極品美國牛小排佢牛嘅肉質同紋路一睇就知同平時唔同嘅,性價比高。我最鐘意係牛小排😚食落口感鮮嫩多肉汁啲🥰湯底有好多種,不過咁呢排就想食清淡啲同試下啲特色湯底😍左面:日本博多華味烏雞白湯 +$15(比較推薦)右面:蟲草花胡椒豬肚湯+$10🤣除左牛,D餐都包埋海鮮有蝦、帆立貝、蠔、魷魚仔、同我無叫到嘅青口除左呢啲甜品,仲有個雪糕櫃。雪糕櫃啲雪糕係香港製造,同啲味都係之前好小係其他地方見到,有奶茶、海鹽、菠蘿椰子🥥。我試左海鹽味,都幾新奇同之前係沖繩食嘅差唔多。出面就都係同其他放題一樣,有菜有丸類揀。飲品就同平時放題1樣,都算多選擇。我同朋友都係去到門口先知星期一,二,三有全日第二位半價!即刻覺得賺左🤣
📍佐賀山田 • 涮涮鍋

一開始就叫左佢美牛三重奏個三種牛先
左邊係 美國CAB 牛坑爪
中間係 美國SRF和牛
右邊係極品美國牛小排

湯底有好多種,不過咁呢排就想食清淡啲同試下啲特色湯底😍
左面:日本博多華味烏雞白湯 +$15(比較推薦)
右面:蟲草花胡椒豬肚湯+$10

🤣除左牛,D餐都包埋海鮮
有蝦、帆立貝、蠔、魷魚仔、同我無叫到嘅青口

出面就都係同其他放題一樣,有菜有丸類揀。

飲品就同平時放題1樣,都算多選擇。