2021-02-20
新年後放寬晚市堂食,即刻約朋友食飯。直接用OpenRice app訂枱,非常方便,仲送咗25 Asia Miles 。一行三人叫咗$880晚市二人套餐。侍應好細心,將二人份量嘅湯分咗三碗俾我哋。味道非常好!我哋仲叫咗西班牙菜必備嘅 Sangria,味道唔錯,但係好似好難喺香港飲得返西班牙嘅味道。跟住有60個月嘅火腿,食落非常香口,份量好大,淨係食火腿都已經有六成飽。侍應好細心,按住我哋食完嘅 Course ,先再慢慢上菜。Pork Belly相當有驚喜,每一片都烤到非常脆口,但食落又唔太油膩。原味薯仔蛋餅好足料,呢一個味道非常接近係西班牙食到嘅。另一個主菜揀咗帶子,侍應提醒我哋要一次過將帶子同 Pork Belly放入口食,完全冇諗過兩樣嘢會咁夾。牛扒配沙律同埋炸薯仔粒。炸薯仔粒有香料,食落好特別。牛扒煎得啱啱好,好軟熟。西班牙菜必備嘅西班牙炒飯。真係落足海鮮去炒嘅飯,每一啖都有豐富嘅材料。最後,有甜品結尾。西班牙炸油條配朱古力醬,呢一個朱古力醬同係西班牙食嗰一種一樣咁濃,相當回味!
原味薯仔蛋餅好足料,呢一個味道非常接近係西班牙食到嘅。