2020-09-19 52 瀏覽
朋友之前試左話覺得吾錯推介呢間餐廳俾我的!上網見到環境幾靚,所以亦選擇左呢間西餐廳同男朋友慶祝,果然冇介紹錯啊😍!食物(特別是係海鮮類)新鮮有水準,環境幾舒服,而且侍應服務態度一流,係飲酒傾偈同談心嘅好地方啊!餐廳以木屋為主題,好有格調!牆身有啲植物襯托,影相一流啊!在日照時間黎打卡一定好靚,而晚上配上燈光亦幾有feel🥰美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙津$298 套餐豬肋骨烤得恰到好處,一絲絲嘅豬肉吾會乾,而且啲肉唔會黐實骨嘅部分!好輕易就食到,配埋甜甜的燒烤醬好惹味,推介。側邊仲有即炸嘅拉絲芝士條😋😋😋跟餐有一個西蘭花白湯配麵包西蘭花味道好濃郁,而且好特別!坊間好少有呢種餐湯,味道好驚喜!搭配軟熟嘅麵包作為餐湯好出色!真係連餐包都覺得好味😋煙三文魚牛油果芝士卷煙三文魚卷入邊有吞拿魚,牛油果,並以三文魚籽作點綴,三文魚籽新鮮無腥味,前菜做得好,令我更期待之後的主菜煙燻帶子海膽意粉配木魚花泡沫呢款泡沫好似份子料理甘靚,拍卡必點🥰。而且唔係得個樣,味道亦出色!首先全部海鮮都好新鮮!帶子大大粒好香煙燻味,另外仲有一塊海膽係面,好鮮甜!意粉彈牙唔會太淋,海膽汁配意粉味道濃郁,呢個主菜值得encor

美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙津$298 套餐

跟餐有一個西蘭花白湯配麵包

煙三文魚牛油果芝士卷

煙燻帶子海膽意粉配木魚花泡沫
呢款泡沫好似份子料理甘靚,拍卡必點🥰。而且唔係得個樣,味道亦出色!首先全部海鮮都好新鮮!帶子大大粒好香煙燻味,另外仲有一塊海膽係面,好鮮甜!意粉彈牙唔會太淋,海膽汁配意粉味道濃郁,呢個主菜值得encore!!

跟餐亦有甜品,店員見我哋食得差唔多,已經主動送咗上嚟,好貼心
意式奶凍 奶香濃郁,比起平時食嘅港式甜品較甜,但係最正宗!有呢個甜品作結很完美

Passion$68
熱情果無酒精飲料,熱情果籽同果汁用攪拌機打至細粒🤣,飲落比較smooth順滑👍!

Girls generation $68
以莓類同香草為主嘅無酒精飲料,係清新嘅味道💕

另外要講一講店員嘅服務好抵讚!從來唔覺得果10%嘅服務費咁抵俾!😂😂店員上每道菜都會介紹菜式。知道我同朋友share,佢哋每上新嘅菜都會連埋新嘅餐具。仲會留意住我哋食成點,再送下一道菜,非常貼心😍

整體消費感受極佳!我覺得呢間餐廳咁嘅服務水準,質素,呢一個價錢簡直係超值!其實餐廳亦係飲酒嘅好地方!見到好多人都有嗌杯酒,as 坐喺度傾吓計,所以強烈推介俾朋友去食飯飲酒傾偈