2017-10-21 109 瀏覽
今日公司有training at jordon, 完左之後去左附近見好友, 佢帶我帶 Ilis 食西餐~ 我地坐低睇睇menu 都幾多野食, 完全唔想諗之下, 揀左個套餐, dinner for 2, 咩都有d =]先有個小食- 水牛芝士伴紫蘇梅蕃茄凍~ 甜甜既紫蘇梅蕃茄 jelly 質地加上香濃既水牛芝士, 唔錯!前菜揀左芝士煙牛扇貝, 料足, 口感豐富!沙律方面揀左parma ham salad, 塊parma ham 都幾大塊, 而且d 麻醬mix 落菜度好食!main 果度揀左 carbonara 同 慢煮西班牙黑毛豬. carbonara 非常creamy 加上溫泉蛋都正, 但好彩份量唔係好多, 唔會好heavy ~而慢煮西班牙黑毛豬高度推介, 肉質嫩滑, 而且好juicy 又唔肥wor, 一定都試!甜品揀左creme burlee and 朱古力心太軟~朱古力心太軟好熱, 即焗咖, 入面d 朱古力流心流出黎, 好食!臨尾仲點左2杯飲品, chocholate latte 同 capuccino. Overall 埋單, 環境、服務都好好, 價錢又唔貴, 下次有機會再來!

前菜揀左芝士煙牛扇貝, 料足, 口感豐富!

2017-10-20