2018-11-03 52 瀏覽
之前朋友介紹呢間西餐,今日終於有機會試,餐廳用火車作主題,大家入到去就好似置身於火車車廂中,外面冰天雪地,好有冬天去緊旅行嘅感覺!除左裝修有格調外,餐廳menu亦好有心思,係一本旅遊日誌,令人目不暇給!餐廳選擇好多,我同朋友樣樣都想試,職員細心逐樣介紹,我地終於落好單。首先黎嘅係飲品,由於朋友唔喝酒,所以揀左mix berry energizer, 杯野無額外加糖,飲得出好fresh,仲有粒粒果肉。阿根廷紅蝦意大利麵賣相吸引,大蝦炸得好脆,不但可以連殼食,連頭都食得,第一次成隻蝦吞哂落肚,意粉質感唔錯,唔會太軟或太硬,加上風乾番茄龍蝦醬同巴馬臣芝士,整體調味一流!西班牙傳統燒乳豬亦係水準上乘之作,乳豬外皮焗得香脆,肉同脂肪嘅比例啱啱好,咬落去唔會好肥膩,再配合伴碟嘅燒菠蘿同迷你椰菜,令人十分欣賞!最後甜品試左店員推介嘅today special,一上枱已經好驚喜,因為用左仲凍嘅雲石碟擺放,帶酸嘅柚子泡沬包住甜嘅雪糕味道好夾,旁邊少少帶咸嘅麵豉綿綿冰再加上黑芝麻醬為我嘅味覺帶來新衝擊,呢道甜品層次好豐富,食到入面仲有合桃,果然夠特別!