2023-02-23
喺旺角行完街之後,朋友帶左我去一間極力推薦嘅韓燒餐廳食dinner,話不論食物質素定服務都一流🇰🇷PREMIUM SET王道套餐 $788 韓式小菜同芝士粟米🌽可以無限追加小菜選擇多,有醃漬芥菜、酸醃蘿蔔、醬煮蓮藕、麻油菠菜、芽菜同泡菜全部微辣中帶酸甜,酸甜比例均衝,爽口清脆,清新開胃當中泡菜仲係原棵即場剪開,夠曬風味燒肉蘸醬有傳統的味噌、柚子味噌同胡椒鹽🧂🌟韓式拌粉絲韓式粉絲食起來Q彈、有嚼勁,非常有口感仲有濃香麻油同蔬菜絲,味道豐富⭐和牛三筋肉、和牛上肋肉、和牛牛舌、和牛肉眼🐮黑毛豬梅花肉🐷套餐有五款肉類,每款都非常香濃、好味餐廳以柞木炭燒取代一般鐵板燒,令肉類有陣陣炭香之外,更鎖住肉汁當中三筋肉比較矜貴,每隻牛只有5至6%,平時好少食到🤩佢嘅脂肪較少,但油花分佈均勻,柔軟中帶爽脆,味道好濃厚😋上肋肉、肉眼油脂甘香,口感軟柔;牛舌爽脆嫩滑,好惹味黑毛豬梅花肉軟嫩多汁,完全冇油膩嘅感覺加埋生菜、泡菜一齊食用🥬完全停唔到🌟紅竹蝦🦐上碟同燒嘅時候都特登排成心型❤️好啱打卡影相燒蝦嘅時間亦控制得非常好,燒得剛剛熟,肉質爽口彈牙,蝦肉帶淡淡的炭燒香味🌟八爪魚拌麵八爪魚肉厚兼爽口🐙拌起甜辣嘅韓
PREMIUM SET王道套餐 $788
韓式小菜同芝士粟米🌽可以無限追加
全部微辣中帶酸甜,酸甜比例均衝,爽口清脆,清新開胃
當中泡菜仲係原棵即場剪開,夠曬風味
燒肉蘸醬有傳統的味噌、柚子味噌同胡椒鹽🧂
🌟韓式拌粉絲
韓式粉絲食起來Q彈、有嚼勁,非常有口感
仲有濃香麻油同蔬菜絲,味道豐富
套餐有五款肉類,每款都非常香濃、好味
當中三筋肉比較矜貴,每隻牛只有5至6%,平時好少食到🤩
佢嘅脂肪較少,但油花分佈均勻,柔軟中帶爽脆,味道好濃厚😋
上肋肉、肉眼油脂甘香,口感軟柔;牛舌爽脆嫩滑,好惹味
黑毛豬梅花肉軟嫩多汁,完全冇油膩嘅感覺
加埋生菜、泡菜一齊食用🥬完全停唔到
🌟紅竹蝦🦐
上碟同燒嘅時候都特登排成心型❤️好啱打卡影相
燒蝦嘅時間亦控制得非常好,燒得剛剛熟,
肉質爽口彈牙,蝦肉帶淡淡的炭燒香味
🌟八爪魚拌麵
八爪魚肉厚兼爽口🐙拌起甜辣嘅韓式涼拌麵
配搭醃蘿蔔乾和生菜,口感層次豐富,惹味又清爽
🌟蜂蜜蛋糕
蛋糕口感綿密,散發出蜂蜜的香氣🍯
以呢道甜品作結,非常完滿!
🌟菠蘿梳打🍍/柚子檸檬🍋梳打
梳打冰涼清爽,一解肉類嘅油膩
餐廳行高檔路線,位置闊落,夠曬私隱度
服務亦一流,完全唔洗自己落手燒
為我地燒肉嘅金髮哥哥仲燒得好好,會因應我地想要嘅生熟程度控制時間
仲好細心留意幫手添前菜、生菜等👍🏻