2021-06-21
中學朋友住喺將軍澳,難得聚一聚就去咗佢屋企附近嘅Popcorn搵佢☺️中學時期好鍾意食韓燒,見到有呢間韓燒放題,就決定去重溫下以前嘅感覺哈哈😂💰平日夜市放題7-9pm每人$258加一💰間餐廳都算大,我諗都至少有30枱~中間就有個自助放題區域,有雪糕區、嘢飲區、軟糖區、醬料區、熟食區、糖水區同埋蔬菜區~款式超多⛄️⛄️好搞笑地竟然有個好似夾軟糖嘅區域,搞到我忍唔住都攞咗兩三粒軟糖食☺️😂其他嘅嘢食就會係用手機落單,除咗平時通常都有嘅牛豬羊雞肉類,估唔到佢海鮮都幾多選擇,竟然有扇貝帶子生蠔蝦魚等等😱忍唔住嗌咗好多海鮮黎試~海鮮真係好有驚喜!魷魚鬚同蝦都好彈牙,食得出係新鮮嘢,扇貝帶子同生蠔質素都唔差,生蠔仲有得揀要鋪滿芝士,芝士好多食得好滿足☺️☺️忍唔住都encore左幾round啲海鮮😂肉類款式都好多樣化,最深刻嘅係牛柳粒、薄切西冷、雞腎同辣雞粒,肉質好好,比起平時放題餐廳,質素食得出都高好多,好有驚喜🙆🏼♀️🙆🏼♀️另外都好鍾意嘅就係佢有個蔬果區域比大家夾有啲咩野想擺落錫紙盤上面燒,我自己就夾咗幾碗菇類再加牛油一齊燒,DIY自己決定份量嘅感覺好正🐥🐥呢間餐廳除咗係韓燒放題之外,其實仲有唔少韓國嘅
💰平日夜市放題7-9pm每人$258加一💰
呢間餐廳除咗係韓燒放題之外,其實仲有唔少韓國嘅熟食可以嗌,好似炸雞、冷麵、餃子、烏冬等等都係免費㗎,我自己就叫咗炸雞同魷魚鬚~平時放題餐廳可能佢會放晒啲炸物喺出面等我哋自己去夾,食落去通常都已經變做室溫冇咁好食,呢度就變左我哋手機落單等佢送過嚟,送嚟嘅魷魚鬚同炸雞都係熱嘅,外皮依然好酥脆,好欣賞☺️☺️!✨
去到甜品環節,呢到由中式糖水去到雪條雪糕都有,我自己就已經食得好飽啦,就咁食咗條Dreyers雪條就收尾。今次試到嘅嘢食都算好高質!⛄️另外仲有好多嘢食都未試,下次去開將軍澳希望可以再嚟一次試埋今次試唔到嘅嘢食🦔☺️
~~~~~~~
味道😋:9/10