2019-06-25
第一次食三希樓,感覺非常滿意,佢各方面都令我同朋友無法挑剔。環境方面,佢裝修新正,現代風又不失中式古典的韻味,總叫人在享受高質舒適的環境里可以感受到宮廷般高貴的古香古色。有卡位亦有圓枱,方便一家大細或者三兩結伴的客人。一坐低,侍應就送上餐前小食,并為我們介紹特色菜式,服務態度親切友善。飲茶點心多屬於中式茶點,其中叉燒蝦腸粉分為白米同紅米兩種,出面好少可以食到紅米腸粉,于是決定一試。真系超級好味,賣相極佳,口感好特別,皮Q餡飽滿,仲要夠新鮮熱辣,好成功!帝苗菜肉餃,翡翠綠透出來好吸引,餡料飽滿豐富,一啖落去餡B晒出來,充滿整個口腔。菜肉都十分新鮮。最欣賞佢地點心既新鮮同足料,同樣系燒麥,佢地就系好味過出面酒樓,啖啖滿足。鮮蝦腐皮卷,我專門影左佢厚厚的蝦餃,真系好正,彈牙到呢!薄脆的腐皮包住,味覺多層次的享受。極品榴沙包,奶黃餡爆漿,新鮮鬆軟!甜品我地揀左擂沙湯丸,黃豆粉出奇厚,未入口就遠遠聞到黃豆香味。入面系豐富的芝麻餡,甜度正好合適!正!杞子桂花糕,味覺與視覺的感宴,外相玲瓏剔透,味道清香淡雅,桂花充滿整個口腔,Q彈爽甜,實在系勁好味!
有卡位亦有圓枱,方便一家大細或者三兩結伴的客人。
極品榴沙包,奶黃餡爆漿,新鮮鬆軟!