2018-11-10 309 瀏覽
今日係朗豪坊行街,晚餐都係朗豪坊食。朋友介紹尼間川菜,話食過lunch好食又抵食。甘就帶我去尼間位於朗豪坊的「川莊」。門口個燒烤爐好特別,好有趣,好似真的一樣。入到去,緊係叫出名菜「水煮魚」啦。必食推薦呀👍👍抵食又大份。晚市的叫法係一個水煮魚可以免費再配4種唔同的配料,配料都有好多種。我地叫左午餐肉,牛柏葉,腐竹同蓮藕片。首先講個水煮魚,我地叫左例牌2號辣(1號最唔辣),普通魚同桂花魚,我地叫左普通魚。侍應介紹話普通魚無桂花魚甘滑身。菜到啦。一試變知龍與鳳,個麻辣真係又麻又辣。味道無得頂。我食得辣,所以個味蕾仲能感受到其他味道。尼碟色香味俱全!講埋個普通魚(侍應有介紹過,但我真係唔記得左咩魚。)雖然侍應都講過比較鞋身。但我就覺得好唔錯,都算滑身同埋無咩骨,多魚腩食,仲要係啖啖肉。魚方面我非常滿意。甘既價錢食到甘既份量,同埋魚質量真係比好多其他香港川菜店出色。真係一讚👍佢既配料份量都非常足料。🤩🤩😋😋另外,青瓜片,好味道都係$22。抵食。可以試下。👍總結,一份例牌魚已經夠晒我地兩個人食。雖然我地仲額外叫左兩碗飯。
佢既配料份量都非常足料。🤩🤩😋😋
另外,青瓜片,好味道都係$22。抵食。可以試下。👍
水煮魚