餐廳: 普慶餐廳
資訊:

2019-12-08 4483 瀏覽
慶祝爸爸生日所以去咗普慶餐廳慶祝,餐廳做緊一個聖誕主題推廣,所以佈置都好有聖誕氣氛。因為近期香港環境動盪,餐廳特別做咗一個甜品擺設重寫上"香港加油" !食物種類很多選擇,環境乾淨,餐廳地方大,樓底高, 但座位有啲密,坐得有啲唔舒服 。員工服務態度很好。講返食物方面,有凍海鮮:包括長腳蟹,小龍蝦,藍青口,麵包蟹,波士頓龍蝦鉗,海蝦,虎蝦等,選擇好多,最好食係長腳蟹好有海水鮮味,波士頓龍蝦D肉好彈牙。即開生蠔有3款,雖然唔係太大,但係好有海水味。另外還有西班牙黑毛豬,火腿,芝士,沙律供應。刺身同前菜亦都好多選擇,仲有好美味嘅海膽手卷供應。熟食方面有聖誕火雞,火腿,燒牛肉,羊腿。天婦羅炸蝦同沙追魚最好味,全部即炸,好正!日本串燒有蘆筍,甜薯,雞肉,雞腎,雞翼等等。香烤海鮮、蔬菜,大頭蝦最好味。燒味方面,燒腩仔啲皮好脆,叉燒好冧。最後就要講到我最開心嘅甜品,淨係Movenpick雪糕都有12款選擇, 重有好多聖誕主題嘅甜品,簡直睇到我眼花繚亂。總括嚟講我個人覺得呢間餐廳食物味道很好,值得推介👍👍👍
員工服務態度很好。

即開生蠔有3款,雖然唔係太大,但係好有海水味。

另外還有西班牙黑毛豬,火腿,芝士,沙律供應。

刺身同前菜亦都好多選擇,仲有好美味嘅海膽手卷供應。

熟食方面有聖誕火雞,火腿,燒牛肉,羊腿。

天婦羅炸蝦同沙追魚最好味,全部即炸,好正!
日本串燒有蘆筍,甜薯,雞肉,雞腎,雞翼等等。

香烤海鮮、蔬菜,大頭蝦最好味。

燒味方面,燒腩仔啲皮好脆,叉燒好冧。

總括嚟講我個人覺得呢間餐廳食物味道很好,值得推介👍👍👍
2019-12-01
慶祝紀念