2016-12-21
唔係荔枝角反工既朋友帶路,都唔知呢區都有高質日本餐~餐廳大門需然係正長沙灣道,但因為無招牌,很難發現她的存在。一坐下老闆就推介我地要唔要試下廚師發板,因為師傅會就不同時期去引入合適既時令食材,omakase就一定食到最好既野啦~~~首是前菜,酸酸甜甜既醬汁,配上蟹棒,蝦,八爪魚,海帶,青瓜,清新開胃。吞拿魚刺身厚切既吞拿魚刺身,色澤紅潤有光澤,肉質軟嫩無筋,鮮味十足。深海池魚刺身非常肥美,口感爽脆,咀裡散發出陣陣魚香油份重,入口爽口之餘帶點黏性~也是非常鮮味~大拖羅壽司粉嫩有雪花既色澤,入口半溶既狀態,滿口魚油香,令人回味吞拿魚赤身壽司魷魚壽司筋子壽司金龍卷雖然唔係名貴刺身,但千其唔好忽視呢個菜式味道同口感都十分驚喜!米飯不多,卷著份量十足既伊勢海老,龍蝦身用作壽司餡,又鮮又彈牙,配埋蟹子同醬汁,十分美味!香口惹味的燒物~天婦羅蕃薯十分香甜~明太子雞翼雞翼燒至外脆內嫩,裡面去骨釀入大大件明太子,咸香十足,口感亦十分豐富!其實每款刺身壽司都十分新鮮,其他燒物炸物等亦是誠意之作,吃得出廚師的用心及食材的上盛,沒想過在荔枝角區可以吃到這樣高質素的日本菜呢!
吞拿魚赤身刺身
厚切既吞拿魚刺身,色澤紅潤有光澤,肉質軟嫩無筋,鮮味十足。
池魚王刺身
非常肥美,口感爽脆,咀裡散發出陣陣魚香
油甘魚刺身
特上吞拿魚腩壽司
粉嫩有雪花既色澤,入口半溶既狀態,滿口魚油香,令人回味
吞拿魚壽司
三文魚籽軍艦
金龍卷
雖然唔係名貴刺身,但千其唔好忽視呢個菜式
味道同口感都十分驚喜!
雞軟骨,豬腩肉串燒
天婦羅蕃薯