2024-10-15
Uncle Pizza依間餐廳係我幾年前已經幫襯過一次,當時食過依到Pizza已經覺得質素幾高,今次咁岩係中環有啲野做,所以黎依到再一嚐佢地特色Pizza,睇下同當時有冇分別,而結論係依然相當不錯,而且係蘇豪區黎講用依個價錢食到依個質素,享受到依個環境,CP值真係好高Pizza 德國風情 $178平時香腸Pizza淨係會聯想到莎樂美腸。德國腸Pizza都係第一次試,估唔到都幾出色。腸國腸嘅咸香同外脆內軟配埋蜜糖芥末醬、車打芝士,味道上非常平衡,餅底外層都好香脆,中間好軟熟,亦食到麵糰嘅麥香。有機會我會再黎食多次依款Pizza,因為真係好出色。Apple Crumble $68甜品叫左個Apple Crumble, 原本係跟個雪糕但老闆話太好賣冇哂就跟左個檸檬摙俾我。 Apple Crumble 甜而不膩,食得出蘋果嘅質感,酸中帶甜,而摙皮唔會做整到太厚實,十分平衡,個人好喜歡。
Pizza 德國風情 $178
Apple Crumble $68