2023-12-08
💖桂花小幸一直都係我高CP值台灣菜🇹🇼嘅首選,元朗廣場呢間分店座位闊落、手機📱QR code落單,唔收加一更實惠。1⃣️古早味鴨腿麵🍜 $68💖可自選台灣麵或米線,要左有咬口又煙韌嘅台灣麵,食得慢浸耐左都唔會發漲變軟淋。湯底多款要左養生清燉牛肉湯,清淡健康帶肉香。鴨腿可以切件或者原隻上,鴨肉緊緻唔乾柴,鴨皮滑微彈牙,另外仲有滷蛋。2⃣️鹽酥雞排麵🐔 $64💖同樣可自選麵類同湯底,要左台灣麵同紅燒牛肉湯。呢間嘅鹽酥雞排係我至愛,大大塊好滿足,炸皮香脆唔厚身唔會濕潤、但入面嘅雞肉鎖到肉汁🤤,鹹香嘅調味好香口。3⃣️百香多多梳打🫧 $34💖酸甜嘅益力多搭配帶氣泡感嘅梳打同香甜嘅百香果果醬,味道清爽解膩!4⃣️仙氣火龍果茶 $34💖呢間嘅打卡飲品之一,顏色好靚而且感覺健康,可以自己揀冰量同甜度。仲可以加配小料,要左珍珠同寒天!5⃣️古早味滷水拼盤🐂 $68💖滷汁好味送飯,拼盤有牛肚、牛𦟌、滷蛋等,份量都唔錯👍🏻。全部處理得乾淨,滷水入味,最鐘意Q彈爽口嘅牛肚,仲好吸汁。💖每到飯點都幾多人但職員上菜快手,所以唔使點等,而且態度幾好👍🏻。
1⃣️古早味鴨腿麵🍜 $68
2⃣️鹽酥雞排麵🐔 $64