2018-12-24
最近老婆轉左荃灣返工,愛妻號既我,當然跟住喺荃灣出未,遇上做節既日子,大人交左任務俾我,要「食好野」我又唔熟荃灣,上網又搵唔到心水,唯有亂咁行,周圍搵,喺我蕩失路之際,見到間新開張既餐廳上網搵到既餐廳資料唔多,見到啲食物都幾特別,最重要有老婆最鍾意既咖啡,牛扒,膽粗粗試一試等到老婆收工已經8點,門口仲有人排隊好彩提前book左枱直接入得,第一時間梗係隊張餐牌俾老婆,最後叫二人餐,今晚餐湯係南瓜湯配多士,小食揀芝士薯格,意粉係蟲草花米形粉,主食揀安格斯肉眼扒,另叫左杯手沖咖啡俾老婆大人首先黎左個南瓜湯配多士,多士好脆好香,沾南瓜湯一齊食最滋味,飲完湯暖笠笠,湯好足料芝士薯格真係堅好食一啖咬落去成口薯肉,作為一個薯控真係投晒降松露松草花雜菌米形粉配溫泉蛋,撈左蛋汁似食緊意大利飯,配三款益菌,食得健康味道都好夾。安格斯肉眼扒,賣相一流,入口有濃郁既牛味烹調時間岩岩好,好juicy,咬落去有溶化既感覺個汁酸酸地幾開胃,我覺得唔洗加配料已經好好食。原來喺荃灣有得飲手沖咖啡既地方,少之又少,老婆話呢杯咖啡係哥斯達尼加既豆,飲落去有花香味,冷同熱呈現既口感都唔同,咖啡師沖得好好,仲好似幾靚女😂但我就
我又唔熟荃灣,上網又搵唔到心水,唯有亂咁行,周圍搵,喺我蕩失路之際,見到間新開張既餐廳上網搵到既餐廳資料唔多,見到啲食物都幾特別,最重要有老婆最鍾意既咖啡,牛扒,膽粗粗試一試等到老婆收工已經8點,門口仲有人排隊好彩提前book左枱直接入得,第一時間梗係隊張餐牌俾老婆,最後叫二人餐,今晚餐湯係南瓜湯配多士,小食揀芝士薯格,意粉係蟲草花米形粉,主食揀安格斯肉眼扒,另叫左杯手沖咖啡俾老婆大人 首先黎左個南瓜湯配多士,多士好脆好香,沾南瓜湯一齊食最滋味,飲完湯暖笠笠,湯好足料