Plato Cafe & Bistro (吳松街)

早前試過同朋友食過呢間西餐廳嘅lunch都覺得唔錯,今晚約埋朋友黎佐敦食晚飯就馬上諗起Plato🍽️精選二人餐 $298餐湯~蕃茄忌廉湯忌廉湯口感Creamy順滑,加左蕃茄酸酸地,更加開胃煙三文魚凱撒沙律沙律份量頗多,非常有誠實,生菜預先拌好沙律醬,加上脆口麵包粒、煙肉碎、小蕃茄同另一位主角煙三文魚,三文魚厚身帶少少咸鮮,令整碟沙律味道增添層次龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯龍蝦有半隻,size都好大隻又有膏,肉質飽滿鮮甜🦞Risotto 味道同樣出色,索盡龍蝦汁精華,飯中更有彩椒絲同小蘆筍,食起上黎唔會太膩炭燒澳洲肉眼牛扒🐮牛扒煎得火喉岩岩好,切出粉嫩嘅顏色,肉眼部分纖維比較厚,口感豐富,脂肪分布平均,肉汁同油味道平衡,值得一讚加上配菜有焗薯同沙律菜,非常豐富,食到要捧住個肚🤣甜品~芝士蛋糕跟餐配送芝士蛋糕非常得體,芝士味香濃,入口綿密,甜度適中餐飲~熱柚子蜜. 美式咖啡二人餐包埋$32以下的餐飲,咖啡香濃,柚子蜜唔會太甜👍🏻

精選二人餐 $298
餐湯~蕃茄忌廉湯
忌廉湯口感Creamy順滑,加左蕃茄酸酸地,更加開胃

煙三文魚凱撒沙律

龍蝦汁波士頓龍蝦意大利飯

炭燒澳洲肉眼牛扒🐮
加上配菜有焗薯同沙律菜,非常豐富,食到要捧住個肚🤣

甜品~芝士蛋糕
跟餐配送芝士蛋糕非常得體,芝士味香濃,入口綿密,甜度適中

餐飲~熱柚子蜜. 美式咖啡
二人餐包埋$32以下的餐飲,咖啡香濃,柚子蜜唔會太甜👍🏻