2023-07-12
呢晚來到荃灣有好朋友請客聚舊,刷返餐勁就梗係常識啦~我唔客氣啦~ 選擇多,多款海鮮燒物串燒選擇,座位可以選擇室內或室外,室內冷氣夠哂勁~ 食雞煲一流。食串燒燒物一定要啤一啤佢,除左有藍妹啤、青島啤、1664、白帽子修道院啤、艾丁格黑啤等,還有清熱樽裝飲品可以選擇。🐓藥膳雞煲 (半隻) $128推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必試藥膳湯底真心一流! 係真材實料足料飲得嘅湯,有驚喜!就算呢晚無諗住打邊爐而就咁食雞都幾過隱,雞煲皇辣辣上檯,藥材量誠意十分明顯,有當歸、黨蔘、紅棗、龍眼肉及紀子等,雞肉完美吸收哂精莘味道,四款雞煲選一,呢個同椰子雞十分適合女士享用。串燒燒物調味方面,店員會事先詢問辣度,呢晚我地揀左中辣足夠惹味,🍆川燒特級茄子 $45推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食!人氣推介之一,調味上有十分濃厚香蒜味,每次食串燒都叫的一款,比較之下佢係正常SIZE原條茄子,性價比十分合理。簡單表面加左香蔥肉燥味道可口。🍞燒法式鵝肝多士 $45/件推介:⭐️⭐️⭐️⭐️人氣推介之一,平民版法國餐廳嘅鵝肝多士,諗住無咩驚喜,但食落個多士十脆口,嫩口有油潤都幾好食,過下口癮可以一試,🐚燒蟶子皇 $90/2隻推介:⭐️⭐️⭐️⭐️燒蟶子王色香味
我唔客氣啦~
選擇多,多款海鮮燒物串燒選擇,
座位可以選擇室內或室外,室內冷氣夠哂勁~ 食雞煲一流。
食串燒燒物一定要啤一啤佢,
還有清熱樽裝飲品可以選擇。
🐓藥膳雞煲 (半隻) $128
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必試
藥膳湯底真心一流! 係真材實料足料飲得嘅湯,有驚喜!
就算呢晚無諗住打邊爐而就咁食雞都幾過隱,
🍆川燒特級茄子 $45
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️必食!
比較之下佢係正常SIZE原條茄子,性價比十分合理。
簡單表面加左香蔥肉燥味道可口。
🍞燒法式鵝肝多士 $45/件
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
人氣推介之一,平民版法國餐廳嘅鵝肝多士,諗住無咩驚喜,
但食落個多士十脆口,嫩口有油潤都幾好食,過下口癮可以一試,
🐚燒蟶子皇 $90/2隻
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
燒蟶子王色香味集於一身,蒜蓉辣椒蔥十分吸賄,
新鮮大隻爽口,火喉燒到保留哂鮮味香汁,大口咬落去十分滿足。
🦪蒜蓉牛油燒生蠔 $55/2隻
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
同蟶子皇一樣調味賣相都唔錯,蠔肉保留到大隻多汁,
味道同火喉把握上1都幾有誠意。
🐽燒豬仔脾 $58
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️
三隻西式的燒豬仔脾估佢唔到又整得幾好食,
🐂🐐川燒蒙古羊肉 $19/串、燒牛柳粒$16/串、汁燒京蔥牛舌 $15/串
推介:⭐️⭐️⭐️
真心要評價串燒佢唔算係好平均嘅出品,部分肉質有偏咸情況,
建議串燒上檯要盡快入口,熱辣辣的口感先係食串燒的首要條件。
🐟燒大眼雞魚 $68
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️重點推介
難得有我地BBQ都會想燒的大眼雞魚,一定要叫返條!
魚肉結實,調味鹽份落得剛剛好,唔會死咸又帶出魚香。
肉身邊位及魚頭的魚皮位燒得唔錯,入口香脆。
整體係高性價嘅多元化串燒雞煲打邊爐好地方,
成班朋友三五知己吹水飲酒都十分推介。