聽聞元朗有間轉賣戚風蛋糕嘅專門店,提供唔同口味,而且低糖同冇添加劑。.“Try nature itself.”為左大家試佢蛋糕嘅本質,冇太多花巧,冇cream冇水果做裝飾,就係一件蛋糕,要你細心品嘗。.原整一個$70一件$14.我就買左柚子、香蕉🍌、芝麻、伯爵茶四種味。每個都有淡淡所講嘅口味。最重要係戚風蛋糕本身就鬆軟得黎又濕潤,唔似一啲蛋糕店咁乾憎憎,食完一件仲想再食。佢地店最受歡迎👏柚子味,我一去到個架空左,但好彩佢地又整左新一個,我就買左件。.疫症期間,果個都留在家煮野食,包括甜品,啲烘焙材料店啲野都比人掃曬咁制,既然自己買材料咁難,不如幫襯啲現成小店。.💭好記得喱間店位置,前身係一間賣無骨雞翼漢堡嘅店,都好好食,可惜都係汁左。希望喱次戚風蛋糕會長做,咁我以後都食到好食戚風蛋糕,唔洗再惦記新加坡嘅,因為香港都有好食嘅。
“Try nature itself.”
原整一個$70
一件$14