2023-07-10 117 瀏覽
近年太子都開左好多餐廳,今日打完波就同朋友附近食野,搵到間性價比唔錯嘅餐廳😁西餐格局,環境舒服😋,同行人數唔多,但大家餓底關係都叫左唔少野食😂1️⃣黑松露醬薯條🍟薯條粗身,份量好多😍!上枱時夠熱仲好熱好辣手👍🏽,外脆內嫩!超正呀!😋 同埋薯條有黑松露醬同蕃茄醬提供,兩隻都好match薯條😁2️⃣泰式烤豬頸肉捲餅🐖肉捲餅個醬用上BBQ醬同泰式🌶️辣汁mix埋,個汁惹味好食🤤,而且個豬頸肉鎖到肉汁,咬落去超Juicy,加上酸甜醬汁都唔會食落覺得好膩口😬3️⃣忌廉白酒煮青口🍶🦪呢個真係超好食呀!青口都幾大隻,數量都比預期多呀😍有十隻左右!青口質肉質新鮮夠彈牙🥰。加埋忌廉白酒夠濃,令到每隻青口都沾上醬汁,勁正!食完啲青口都忍唔住飲左幾淡啲汁🤣4️⃣北海道松葉蟹腳忌廉意粉🦀🍝原條蟹腳隨碟附上😍,意粉亦都有啲蟹肉絲同露荀仔係入面,個忌廉汁唔會腻,好食!而且意粉煮得好好,每條都掛汁😋5️⃣Cocktail 🍸😂 上枱時已經覺得好靚啦😍,bartender 整得好有心機🥰,叫左兩杯分別係Midnight 🌌同Earl Grey Martini 🍸 Midnight主要係熱情果味,入口酸酸甜甜,又唔會死甜,飲完超開胃😬😬另外

1️⃣黑松露醬薯條🍟

2️⃣泰式烤豬頸肉捲餅🐖

3️⃣忌廉白酒煮青口🍶🦪

4️⃣北海道松葉蟹腳忌廉意粉🦀🍝

5️⃣Cocktail 🍸😂
Earl grey martini 飲落微微酸,vodka 同Earl grey 混埋一齊有另一種層次,中和左Vodka 嘅酒烈味,令到杯野更易入口😚

整體質素係唔錯,食物種類都好多選擇😋,下次叫多d朋友黎食多d 🥰

2023-07-06