本牛好小係中環食野, 可能係客家人血統既關係, 一向本牛都以"抵食夾大件"為主要決定食物既因素, 如果係貴既, 就要貴得來令我覺得有POINT 去BUY佢我先會去食, 呢間店某程度對我來講算係後者. 我女朋友間唔間中都會同朋友去唔同既地方食好野, 佢就係中環食過幾間店既ALL-DAY-BREAKFAST, 話本牛應該會鐘意食, 有一次有時間想出去行行, 所以就同佢去中環, 順便去食"早餐"~ 店舖係一間可以兩邊打開晒D門同窗, 開放式酒吧風格既店, 我地去到時正正係12點幾LUNCH TIME, 所以可能有部份門窗關了好控制吧? 可是如何打開了所有門, 原本既細小焗束既感覺就無晒了. (小弟沒有影到場地相, 今次無得SHARE比大家睇了)佢地其實都有好多好多野食, 而且佢地都有SET LUNCH, 相信會滿足到好多好多唔同人既口味, 店主同店員都以英文為主, 我沒深究佢地係咩國籍, 不過佢地D英文速度慢慢地但咬字清晰, 要理解真係好易 ..可能因為見我地係香港人吧? 不過有D外國人講英文又快又好重鄉土音好難明....又有禮貌, 我覺得好似去左外國旅行食野咁~~ (最可惜唔可以當係開飯

佢地其實都有好多好多野食, 而且佢地都有SET LUNCH, 相信會滿足到好多好多唔同人既口味, 店主同店員都以英文為主, 我沒深究佢地係咩國籍, 不過佢地D英文速度慢慢地但咬字清晰, 要理解真係好易 ..可能因為見我地係香港人吧? 不過有D外國人講英文又快又好重鄉土音好難明....又有禮貌, 我覺得好似去左外國旅行食野咁~~ (最可惜唔可以當係開飯遊蹤啦~

雖然已經係中午, 不過叫得ALL-DAY BREAKFAST, 就來一個 GREAT BRITISH FRY-UP啦! ,
個"早餐"用一個幾有份量既四方牒裝住, 裝滿左份量唔多但是多種唔同既野食係上面, 有多士, 雞蛋 , 焗豆, 煙肉, 焗蕃茄仔, 薯餅, 磨菇/大草菇(切片), 約兩串長既坎伯蘭腸.份量雖然唔多, 不過可以比你試到好多唔同既味道, 而且全部食晒都算飽肚

薯餅, 焗豆, 煙肉, 多士, 磨菇片既味道係大家一向食開既味道, 唔差, 不過無亮點, 我就用焗豆來送多士, OK咁啦, 台面有支HP醬可以比你用來增加其風咪, 大家不妨試一下, 口感更好.

雞蛋佢有得選擇炒蛋 , 煎蛋 同 水煮蛋(POUCH EGG).
POUCH EGG整得幾好味, 微咸, 內裡有流心既蛋黃, 正, 鐘意食流心蛋, 溫泉蛋既真係要試. 除左蛋, 坎伯蘭腸同焗蕃茄仔係我另外幾欣賞既亮點, 坎伯蘭腸味道同外表有小小似紐倫堡腸 (德國餐廳食開我D白香腸) , 肉味足, 就算唔點醬食都好足夠,
焗蕃茄仔唔係就咁成粒係惠康買到哥D車尼茄 , 而係連埋成條藤蔓咁成個囉去焗既蕃茄仔. 出到來, 外表有小小反光既感覺, 表面有一些地方有凹陷, 睇落好似焗到好乾咁, 我手起刀落, 一切下去就知我估錯了! 內部有好多水份爆出來! 令牒的一角都充滿鮮茄既汁液... (浪費了!) 餘下兩粒我就直接用口咬, 好多汁但唔酸而又帶合適甜味既口感令我喜出望外!
ALL-DAY-BREAKFAST 唔似LUNCH咁有跟餐飲, 我覺得差唔多價錢, 我就試左個CHOCO BANANA SMOOTHIE, 打得很幼, 唔會好似沙冰咁飲出一粒粒冰既感覺. 然而BANANA SMOOTHIE無咩稠既感, 飲起來幾順口, 唔太甜, $50好似好貴, 不過幾大杯, 讚!

全日都有早餐食既ALL-DAY-BREAKFAST, 我女朋友話佢其實咪係"鬼佬常餐" . 大家如果想食好野, 又唔想想咁多, 一去到就叫ALL-DAY-BREAKFAST都係一個唔錯既選擇~
2013-02-15
  • ALL DAY BREAKFAST