2023-05-07 50 瀏覽
曾經同朋友👱🏻‍♀️介紹過呢間鬼鬼哋💀☠️👹🎃嘅餐廳🤣,但係朋友👱🏻‍♀️話唔熟悉西環,叫我不如帶佢去,呢日終於機會嚟啦,約實朋友👱🏻‍♀️嚟呢度開餐😆$128「火灸🔥油甘魚薄片SEARED HAMACHI」:油甘魚 油份充足,輕輕火灸🔥過令部份油脂溶咗食落更甘香😋,餐牌仲寫住加咗 “secret dressing”,真係幾好味😋$98「辣肉碎雞髀菇薄片PAD GA PRAO MUSHROOM」:雞髀菇切薄片,脆脆哋又爽口,口感幾得意🤩;配埋辣肉碎同埋都係 脆脆哋嘅多士🥪一齊食,感覺幾新穎😋$248「紐西蘭🇳🇿腐皮鱸魚配比目魚海膽湯 New Zealand BEAN CURD SEA BASS, with flounder soup & sea urchin bubbles」:鱸魚🐟 被 腐皮 完全包住,好似個袋咁,大大件賣相有趣🤩;鱸魚🐟肉質結實味清甜😋,腐皮就吸收咗 比目魚海膽湯,相當滋味😋;呢個餸出奇地好食👍$78 Vodka Lime :凍冰冰,幾 refreshing 😋