我諗成日做家長或者係做媽咪最煩嘅就係唔知比乜嘢小朋友食,又想拒肯食,又想健康d。但佢哋就淨係鍾意食雪糕,炸薯條,朱古力等等。。都係一啲唔係好健康嘅嘢,烚下菜,蒸下肉呢d冇乜味道嘅嘢完全店都唔想店。我呢d唔係做媽咪嘅梗係要做下魔鬼,比拒地放肆一下喇,哈哈。仲要好衰甘同bb講唔好話比媽咪知。。。係咪好衰呢。。。同得佢哋出嚟玩,揀梗係揀佢哋想食嘅野啦,唔係拒唔食,我點算好丫。第一道魔鬼小食--炸魚餅。其實呢個就係我想食,個樣好似薯條咁,咁樣小朋友都以為係薯條食,食落去完全冇反應,哈哈。佢個魚餅切到一條條,好特別,同我平時食嗰啲唔同,口感唔同左,外面多左脆嘅感覺,咬落d韓式魚餅味滲出嚟,好香。再點埋番茄醬一齊食,好fusion 感覺。另外就叫咗個刨冰,刨冰係藍莓味,上面仲有一個雪糕球,同勁多果醬喺度,果醬內仲有原粒藍莓。啲冰食落去係雪花類,入口即溶,而且本身個刨冰已經加入左奶入冰,所以食落去奶香味,再加埋果醬嘅鮮味,酸酸甜甜,好開胃。平時飯都唔肯食嘅妖怪小朋友,自己一個人都食左一大半,我亦都好慶幸佢可以自己一個人食到咁多。。如果唔係佢食到天一半地一半。。我唔敢食拒口水尾,呵呵。結論係,妖怪小朋

我唔敢食拒口水尾,呵呵。

結論係,妖怪小朋友徹底嘅打敗左白雪公主。。係完完全全地。。拒臨走時仲問我可唔可以下次再嚟過。(嗰時拒仲係成嘴茄汁同藍莓醬嘅混合體( ̀⌄ ́)