餐廳: 孖寶越南湯河
資訊:

2024-03-10 300 瀏覽
其實我響附近樓上番工,一食就食左幾年其實佢吾係正宗既越南河既湯底我係越南食過既同佢係帶好大幅度既修改但正咩宗阿,好食未正宗嘍例如正宗既有大大塊香草連莖,大兜牙菜,正宗既湯底依便都係無的🤣🤣🤣,反而佢既特色湯底係好有誠意,識貨既就會好似我甘飲到上癮,佢個湯底係我係香港食過既越南粉入面係最高分。佢每日用幾個鐘煲既牛骨湯,依碗湯底比坊間鮮甜,絕無味精,飲幾多都吾口渴,一眼見底,我一飲就飲左幾年,番工放工365日有300日都係飲佢,依碗湯係你番工番到半死灌一碗回魂湯簡直係心曠神怡。已經成為我既習慣。我係依間小店幾年內淨係食最大碗既越南粉/生牛肉粉,有時帶朋友仔嚟就會食佢牛油蒜容雞翼,雞翼都係誠意之作,惟一就係雞翼裡面醃得吾夠味,其實都好好。總之,如果你對湯面既湯好_有要求,你嚟試下,吾會欺場,最好吾好太夜嚟,因為湯頭煲到夜晚會太濃,最理想既時間係2-3,5-6依段時間,佢3點會落場🤣如果你係新客又睇到openrice 我條食評,你去同落單戈個老闆講,話openrice 條友話可以送多兩舊蘿蔔🤣💦💦💦
其實我響附近樓上番工,一食就食左幾年

其實佢吾係正宗既越南河既湯底
我係越南食過既同佢係帶好大幅度既修改
但正咩宗阿,好食未正宗嘍

孖寶越南河
孖寶越南河