2023-03-25
今次去咗蘭桂芳嘅樓上酒吧,酒吧設有室內同室外座位,室內座位旁有一個大型魚缸,養咗唔同種類嘅魚,最特別係連鯊魚都有,可以一邊品酒、一邊魚樂無窮,也是人生一大享受。室外座位可以欣賞到中環嘅夜景,好適合同朋友摸下酒杯底。講到摸酒杯底緊係要叫返兩杯酒,呢到多款紅白酒、香檳、烈酒、清酒等選擇 !如果唔知飲咩好嘅,可以叫店員推介,最後店員幫我地揀咗一杯香檳同一杯紅酒。Prosciutto PizzaPizza焗到金黃色,餡料有芝士同埋火腿,食落有芝士嘅咸香味嘅同埋黑橄欖嘅香氣,仲加咗少少醃漬辣椒,辣辣地提升味道層次。Deep-Fried Beddar Cheddar Sausages芝士腸炸到好香脆,再加上蜜糖可以中和油膩感。Deep-Fried Shrimp Stick炸蝦外衣非常酥脆,蘸埋泰式甜酸醬,酸酸甜甜幾開胃。Oven Baked Spicy Chicken Wings雞翼焗到好香口,肉質嫩滑多汁。
Prosciutto Pizza
芝士腸炸到好香脆,再加上蜜糖可以中和油膩感。
Deep-Fried Shrimp Stick
炸蝦外衣非常酥脆,蘸埋泰式甜酸醬,酸酸甜甜幾開胃。
雞翼焗到好香口,肉質嫩滑多汁。