2021-10-04
今日係元朗做完gym之後,近近地食個快lunch,見呢個鋪都坐滿人,就試下呢間啦呢到無lunch set,全日都係一個menu,除咗有一人份系列各款唔同口味嘅酸菜魚外,仲有煲仔飯、迷你雞煲等等,價錢大概$5x-7x左右一人份系列:先選湯底,再選一款主食,兩款配菜,仲有飯/米線/薯粉*不辣老壇酸菜湯 鱸魚🐟配豆卜、生菜🥬 $70*朋友食唔到辣,都可以試到酸菜魚嘅風味,大大碗酸菜魚配料豐富,完全唔辣,岩晒佢,聞到酸菜魚嘅香味,已經胃口大開,魚肉嫩滑、無腥味、又無骨,豆卜吸晒酸菜湯嘅精華👍🏻*麻辣濃湯 墨魚片 配萵筍、黑木耳 $79*朋友試酸菜魚,我就揀第二款味試下,麻辣湯底餐牌上有三級辣,我平時譚仔食開小辣,就覺得呢個湯底夠晒辣。紅噹噹一上枱已經聞到好香嘅麻辣味,墨魚片好多塊,食落爽口,食到後來,越食越辣,就知道米線分開上嘅好處喇🤣其實呢個價錢喺元朗食lunch嘅話都有啲小貴,不過味道真係唔錯嘅,下次可能會夜晚嚟食
*不辣老壇酸菜湯 鱸魚🐟配豆卜、生菜🥬 $70*
*麻辣濃湯 墨魚片 配萵筍、黑木耳 $79*