2009-07-16
同朋友黎食粉麵. 試下佢d 辣椒油對上o個次食係上年暑假. 個記憶就係佢d 辣椒油辣到hihi今次又叫一個魚蛋粉黎試下, $21, 價錢尚可但係一罐汽水/ 一杯豆漿要$8, 真係搶錢. 所以唔好落咁多辣椒油魚蛋粉有3粒魚蛋同3片魚片, 算幾多架啦魚片比較鹹同埋林. 我就覺得麻麻地. 可能人地出名既係魚"蛋", 唔係魚"片"再食魚蛋, 好少少. 但我都覺得唔夠彈牙, 甚至唔可以稱得上"彈", 好普通既一粒魚蛋, 只可以話比魚片好d再談河粉. 雖然係選用幼河粉, 但好易斷. 完全冇榮記o個種堅韌度.落左幾滴辣淑油, 我自己都覺得夠了. 廢事陣間食到個咀腫左就唔好啦.但d 辣淑油食下食下會冇左d 辣味. 即係開頭就辣, 食到最後就唔辣. 可能要keep 住咁落掛.
今次又叫一個魚蛋粉黎試下, $21, 價錢尚可
魚蛋粉有3粒魚蛋同3片魚片, 算幾多架啦