2019-10-29 90 瀏覽
一講太安樓,大家第一時間一定會諗到呢度係一個小食天堂,但今次放工後去想搵個位坐下慢慢食抖一抖,所以今次就試下呢間日式餐廳🍴.餐廳設計以木系為主,牆上更有餐廳主題「鯛魚湯」的掛圖,感覺舒適。.吉列廣島蠔定食 $98定食份量都幾大,更有沙律🥗溫泉蛋🥚招牌黑鯛魚湯,吉列廣島蠔有三隻,好大隻有成半隻手掌✋🏻咁大呀,炸至黃金咬下好鬆脆,蠔冇腥味一啲都唔硬,炸得岩岩好!.醬油慢煮豬軟骨·鯛魚湯烏冬 $82豬軟骨好入味又夠淋,食落甜甜地口感又軟滑,接近入口即溶。鯛魚湯一啲都唔腥,冇味精味仲幾鮮甜tim~就咁飲個湯都唔會口渴,啲烏冬都煮得幾好都幾滑嘅,配埋豬軟骨一濃一清啱啱好中和濃味,配合得剛剛好。.綠茶🍵可樂 $28本身想試下咖哩波子汽水🥤,點個未有,所以就試個冇咁爆嘅🤣,飲落得少少綠茶味同唔似可樂,似雪碧多啲。
吉列廣島蠔定食 $98
醬油慢煮豬軟骨·鯛魚湯烏冬 $82