2018-08-05 34 瀏覽
今日特登避開繁忙時段, 2點左右嚟到蝦麵店, 由於過左lunch time, 又未到tea time, 終於唔洗等位啦。雖然呢度店面細細, 但設備相當先進, 好似大型連鎖快餐店咁, 設有自助下單系統。嚟到門口喺輕觸式屏幕點餐 & 付款後, 就可以坐定定等食, 非常方便。湯麵配搭三款湯底, 我就揀咗唔辣嘅豬骨雞湯底, 配蝦肉、牛展再加魷魚翼。蝦肉牛展麵 $82 + 魷魚翼 $14 (豬骨雞湯底)豬骨雞湯底, 清澈不油膩, 蝦肉切成薄薄幾片, 已預先去殼, 啱晒我呢啲懶人。牛展份量十足, 又厚又大塊, 而且非常入味。另加嘅魷魚翼, 爽口彈牙, 口感不錯。無辣不歡嘅朋友揀咗辣度有成兩隻大辣椒嘅辣味蝦湯底, 平時食開麻辣火鍋嘅佢都話辣, 愛辣之人必試!

蝦肉牛展麵 $82 + 魷魚翼 $14 (豬骨雞湯底)
  • 蝦肉牛展麵$82+魷魚翼$14(豬骨雞湯底)