2021-08-18
鰂魚涌多好嘢食,唔知道你知唔知呢🤩今日食咗一間一聽個名就覺得佢勁嘅小店,叫做紅館😎一聽個名都知道係食辣野嘅,但係真係冇諗過咁足料咁辣囉🥵同個friend兩個lunch咁啱經過入去食啦,平時喺譚仔就食開BB辣嘅,呢邊呢最細呢就係小辣,但係都已經超級有料到。而且lunch價錢好抵食, 7十幾蚊就已經大大碗,份量好足,我哋叫咗重慶水煮牛肉同埋成都冒菜,配左個薯粉,再加左招牌麻辣大波波魚蛋同埋一碟油菜,但係真係大碗到兩個人都食唔落呀🤣啲薯粉一嚟嘅時候呢分開上嘅,我哋自己將佢放埋入去嗰碗重慶水煮牛入邊,個辣度好夠之餘,仲感受到店家嘅誠意😗係用真正辣椒整成嘅湯底🌶牛肉都好嫩口好新鮮,啲薯粉完全索晒啲麻辣湯汁🤤嗰個招牌麻辣大波波魚蛋好正,啖啖肉,彈牙爽口,唔使去長洲都食得到。仲有老闆娘好貼心嘅🥰就係一坐低即刻放低咗兩杯羅漢果茶俾我哋,大熱天時飲番杯,然後再嘆水煮牛,正呀。
今日食咗一間一聽個名就覺得佢勁嘅小店,叫做紅館😎
一聽個名都知道係食辣野嘅,但係真係冇諗過咁足料咁辣囉🥵