一向都認為鰂魚涌冇咩美食可言,所以都好少呢呢啲地方。但係經過今次美食之旅,發覺呢條街有好多隱世美食。當日見呢間係食日式湯飯,圖片好吸引,價錢亦合理,所以我哋就去咗呢間。除咗泡飯,呢度亦有居酒屋常見嘅小食,包括一些炸物,見到呢度有吉列蠔呀一定要試喇!吉列廣島蠔$58@3隻睇落都幾大隻,重點粉漿唔厚。外皮炸得脆卜卜,能夠做到金黃色確實不易。一咬之下,發覺原本的蠔也很大,蠔肉飽滿,而且蠔味很重,十分好吃。皇帝蟹腳海膽湯飯$168 這是全店的皇牌湯飯,沒有不試的理由吧!上面鋪滿海膽同埋皇帝蟹腳,都幾多一下,好似唔洗錢咁。我試咗幾啖,鞋腳味道非常鮮甜,海膽味道尚算鮮,跟生海膽的味道不是相差太遠,朋友真係識揀。而當日凍凍地,都想食下呢個進補,想不到這裏有這麼養顏的食物,這就是鮑魚花膠魚肚魚湯湯飯$138.份量超多,好似唔使錢咁,魚肚花膠大約有四至六嚿。兩舊的鮑魚非常清甜,雖然細細隻,但好有口感,飽滿彈牙。魚肚就發到好大,體積非常之巨型,索哂d湯,感覺有啲豆卜,海綿口感,無咩味。花膠還可以,黏性不算很高,煮得很林。用來養顏簡直是一流。飲品方面是同午餐晚餐跟餐半價,我點了熱飲沁甜花園$20 這是柚子和

飲品方面是同午餐晚餐跟餐半價,我點了熱飲沁甜花園$20 這是柚子和玫瑰的組合,底下有些玫瑰花瓣,帶有蜜味。再配上清新嘅柚子,味道非常清新。

朋友則點了蜂蜜桃園$24蜂蜜分子+白桃果醋。她的凍飲底下有些蜂蜜爆爆珠,我試咗一啖,味道係蜜糖味。平時飲開都係草莓珠或者芒果珠,呢杯真係特別。飲品嘅base係白桃果醋,酸酸哋有助消滯,味道非常清新。