5天前
上星期喺鰂魚涌試咗呢間主打健康poke bowl嘅小店,除咗poke bowl之外,仲有好多熱辣辣定食選擇,真係啱晒唔同口味嘅人!以下幾款必試推介👇🥩 蒜片牛油蝦定食 $108呢個定食真係超豐富!牛油蝦煎得香口,配埋蒜片,滿口都係濃濃香氣🧄🦐。選配黑椒牛肝菌醬,加埋粒粒分明嘅珍珠米,味道真係一流~另外仲有日式炒野菜同糖心蛋,營養又健康,啱晒想keep住健康飲食嘅朋友。#濃香牛油 #高蛋白好選擇定食仲包埋三文魚味噌海帶豆腐湯🥢🥣 湯底濃郁,味噌嘅香氣撲鼻而來,配合新鮮嘅三文魚,肉質滑嫩,令人一口接一口。海帶增添咗海味,豆腐又嫩又滑,完全融入湯中🍣🍲👍🏼🧀 芝士豬扒 $38CP值超高嘅小食💁🏻♀️😎呢個價錢可以食到外脆內嫩嘅芝士豬扒,真係無得輸~外層炸得金黃酥脆,裡面夾住芝士,咬落仲可以拉絲,配埋蛋黃醬更加滋味😋簡直係必點之選,性價比爆燈!#芝士控天堂 🍖 慢煮日式豬軟骨定食 $70豬軟骨煮得超級嫩滑,入口即化,仲有淡淡嘅甜醬油味,食落好滿足~配埋紅酒洋蔥,味道更加豐富有層次。成個定食仲有沙律菜、糖心蛋同珍珠米,份量十足又唔會覺得膩👍。#入口即化 #超足料定食飲品揀咗青檸梳打🍋🥤青檸嘅酸酸
🥩 蒜片牛油蝦定食 $108
🧀 芝士豬扒 $38
🍖 慢煮日式豬軟骨定食 $70
飲品揀咗青檸梳打🍋🥤青檸嘅酸酸甜甜,配上氣泡梳打,口感超級爽口,仲有一陣清香,唔單止消暑,仲可以提神😌💦
👉如果你喺鰂魚涌附近,無論午餐定晚餐都可以試下呢間Mr. Poke!健康又唔失味道,絕對係值得一試嘅選擇~ #鰂魚涌美食 #健康又好味