2020-11-08
呢日嚟到鰂魚涌,海光街附近有好多出名既食店,所以唔論weekday定weekend都吸引唔少人嚟搵食,本身想去Favilla,不過店面較細,要等好耐,於是就去咗對面呢間個名幾得意既犇 Ben's Deli試下,入到去只有1-2枱客,以為咁少人會中伏啦,點知就俾我哋發現咗呢間Hidden Gem😂!呢度既慢煮雞胸好驚艷,其他各樣嘢都幾好食,大家去鰂魚涌搵食都不妨試下,不過留意返呢度menu經常會轉架。今次就叫咗2個lunch sets,仲送餐湯或者飲品。慢煮雞胸配德國腸及薯條大大份既雞胸,表面煎香咗,一入口係完全俾佢驚艷咗!係超級嫩滑🙀!even食過好多款即食雞胸,都無呢個咁嫩,完全顛覆一般對雞胸會鞋既印象,唔知點樣慢煮法先可以嫩滑成咁呢?呢個雞胸絕對誠意滿分,應該要將佢放喺恆常menu。醬汁係比較大路既燒汁,另外仲配咗德國腸、沙律同薯條,薯條炸得香脆,放咗一陣都唔會腍。蟹肉忌廉汁意大利雲吞有6件義大利雲吞,雲吞煮得剛好唔會太腍,面頭鋪上滿滿既蟹肉忌廉汁,真係有好多一絲絲既蟹肉,好足料😻另外仲有2隻細細地既蟹鉗,雲吞入面嘅餡料包括芝士同少少黑松露調味,餡料軟滑但我就覺得有少少咸,不過配埋
慢煮雞胸配德國腸及薯條
蟹肉忌廉汁意大利雲吞
有6件義大利雲吞,雲吞煮得剛好唔會太腍,面頭鋪上滿滿既蟹肉忌廉汁,真係有好多一絲絲既蟹肉,好足料😻另外仲有2隻細細地既蟹鉗,雲吞入面嘅餡料包括芝士同少少黑松露調味,餡料軟滑但我就覺得有少少咸,不過配埋忌廉汁一齊食都唔錯。
人均消費:$135
推介指數(10分為滿分):8.5分