一出升降機已經見到 mirror成員歡迎我哋喇🤩,非常興奮🎉,入面仲好多 mirror 嘅poster及打卡牆,一眾粉絲喺度食火鍋都一定好開胃😝餐廳以黑黃色為主調,環境闊落,有卡枱及有圓枱,啱哂一大班朋友歡聚以至兩小口子共餐,坐得非常舒適 坐下不久已經放下了九宮格醬料🧂($18/人),裏面包含咗三款自家製醬料👇-芝麻黃薑油:黃薑味好突出-蒜香辣椒醬:蒜味香濃,少少辣-xo醬:蝦米味濃香,而且咸鮮又惹味🍲竹笙花膠冬瓜盅$299睇都知呢個鍋底超濃郁,半隻雞及冬瓜即場剪開好有儀式感,仲有花膠、姬松茸、素翅、竹笙及紅棗;一定要先飲咗個湯,因為非常濃香雞味;至於雞肉方面係非常新鮮嫩滑又香雞味;佢哋添加嘅豬骨湯底係無鹹味,所以唔使擔心個湯底越滾越鹹👍🐂潮牛(小) $319精選部位為廚師發板,今次嘅部位叫匙皮,即係牛小排,油花分佈平均,牛味香濃並帶有口感🥢自家製墨魚腐$99因為有墨魚嘅關係,所以比平常嘅魚腐多咗份咬口感,比較Q彈🥢自家製墨魚韭菜餃(半份)$45餡料實泵泵,入口即感受到韭菜嘅濃香,同時又食到墨魚餃嘅厚實質感,餃皮唔會因為滾得耐而鬆散🥢鹹蛋黃炸魚皮$129炸魚皮剛剛炸起新鮮熱辣,夠哂香脆

-芝麻黃薑油:黃薑味好突出
-蒜香辣椒醬:蒜味香濃,少少辣
-xo醬:蝦米味濃香,而且咸鮮又惹味

🍲竹笙花膠冬瓜盅$299

🐂潮牛(小) $319

🥢自家製墨魚腐$99
因為有墨魚嘅關係,所以比平常嘅魚腐多咗份咬口感,比較Q彈

🥢自家製墨魚韭菜餃(半份)$45

🥢鹹蛋黃炸魚皮$129
炸魚皮剛剛炸起新鮮熱辣,夠哂香脆,超濃香鹹蛋黃,食多幾塊都唔怕熱氣,因為有紫貝天葵涼茶飲😝

🥤紫貝天葵(酌)$68
酸酸甜甜,生津解渴仲有清熱解毒功效,店家直接從大澳入貨,又係自家煲涼茶,香港原味道確係我杯茶

如果兩個人嚟又想食多幾款食物,佢哋有個半份配料嘅menu,啱哂二人世界

我哋因為七點半前離坐,仲有75折添🤑

服務態度非常貼心友善