2009-09-08
同fd 食定食 doraya, 係早有預謀的事情 因為有好多人讚好我食鯖魚定食, fd 食三文魚子海膽飯, 鯖魚定食包括鯖魚腩一碟, 白飯一碗, 日式煎蛋一件同矮瓜一小碟鯖魚的肉有點腥, 要唧一些檸檬汁去腥味, 但魚肉很結實, 燒的料理手法去做, 魚皮已經全燶, 但肉的部份完全沒有燶 好勁啊~ 塊鯖魚好好食, 好多肉, 白飯係珍珠米的, 味道跟這尾日本魚好襯, 如果用絲苗可能會有點怪呢 我食壽司好多時都會食甜蛋壽司, 之前食過最好食的係板前的甜蛋, 不過這裡的甜蛋比板前的更勝一籌了, 食這個定食記緊要食埋件蛋 反而矮瓜覺得味道太淡, 這種漬物理應有比較濃的味才好食, 但這前菜相型失色一點fd 對他的三文魚子海膽飯 讚不絕口, 不過一百六十五一客( 連加一 ), 算是一中上價錢的晚餐