2023-05-11
去完台灣旅行食咗無老鍋🥰🙆🏻♀️ 估唔到香港無老鍋質素一模一樣🫶🏻💕 下次台灣食少一間🤣有啲位我覺得仲好過台灣🇹🇼 環境更加高級 服務好 食物有水準 而且weekend午市仲有set🤤❣️鴛鴦鍋 $78@1位+ $88冰淇淋豆腐鍋+無老辣香鍋雖然鴛鴦鍋要加錢 但係係值得㗎‼️ 同台灣一樣豆腐同鴨血任添( • ̀ω•́ ) 好似我兩樣都勁鍾意食嘅就唔使叫咁多配料🤣鴨血真係好高質 呢度嘅辣係好溫和 淨係香唔辣🌶️冰淇淋豆腐必試 好特別嘅口感 麵包豆腐好索湯🍨 湯底好有誠意 加完湯都係好濃郁 又唔似台灣個鍋好bug用明火熱辣辣🔥🔥❣️午市推介優惠 $386有幾個唔同價錢嘅 set 真係超級抵食‼️❣️上選牛小排 半份一卷卷上好可愛😚 色澤好靚而且好大塊🥩🥓牛小排燒定煮都好好食 有牛味油香🫶🏻🐄❣️濃香豆皮(台灣直送)似係枝竹 煮多一陣超級索湯💦❣️日本黑豚肩肉(全份) +$90加錢轉咗全份 爭啲食唔晒🤭 想食肥啲可以揀豚腩 肩肉就肉感啲🐖❣️一品蟹滑膏(台灣直送)台灣食過🦐滑 今次試吓蟹🦀有驚喜喎‼️特別又好食 一樣好鮮味彈牙💕❣️粉條 $48其實我可以湯底加粉條就滿足🥰 好索味但唔可以煮太耐🍜 ❣️蜂蜜檸檬愛玉❣️薄
❣️鴛鴦鍋 $78@1位+ $88
有幾個唔同價錢嘅 set 真係超級抵食‼️
❣️上選牛小排 半份
一卷卷上好可愛😚 色澤好靚而且好大塊🥩🥓
牛小排燒定煮都好好食 有牛味油香🫶🏻🐄
❣️濃香豆皮(台灣直送)
似係枝竹 煮多一陣超級索湯💦
❣️日本黑豚肩肉(全份) +$90
❣️一品蟹滑膏(台灣直送)
台灣食過🦐滑 今次試吓蟹🦀
有驚喜喎‼️特別又好食 一樣好鮮味彈牙💕
❣️粉條 $48
其實我可以湯底加粉條就滿足🥰 好索味但唔可以煮太耐🍜
❣️蜂蜜檸檬愛玉
❣️薄荷青檸梳打
出色過台灣✨ 飲品選擇多🫶🏻🇹🇼 勁大杯mega size🤣 檸檬愛玉超高質 愛玉唔係好似鼻涕咁 實淨又有甜味 出色過好多飲品店🍯
環境仲奢華過台灣 成個用餐感受好好 加湯加茶好快🙆🏻♀️