2018-08-14
呢間新開嘅餐廳食評不錯,但來咗幾日中午都好多人排隊,最後因時間關係食咗旁邊嘅餐廳,今日晏啲食,避過午市時間,唔使等位可以坐到中央中枱,店內裝潢新,簡潔乾淨,枱面有指示教用落餐紙,上菜會比翻落餐紙我哋埋單用!姬松茸雞湯讚岐烏冬($55+$8烏冬)賣相幾好,有配埋辣椒豉油點雞,雞肉比得多,肉質嫩滑,點少少豉油好味,松茸菇乾味道甜帶咬口,好味!粗烏冬幾滑幾彈牙,最重要個湯,夠熱香濃甜美,不會太油膩,好好味!溏心蛋($12)碗仔另上,有跟啲醃湯,帶輕微酒味,蛋白嫩滑彈牙,蛋黃軟身蛋味濃!好味熱菊花薑茶(跟麵$8)夠熱夠浪,薑味重,味覺微辣唔太甜,飲唔出菊花味!蟲草花雞湯米線($55)海鮮喇沙湯米粉($58)可樂($8)凍柑桔($8)食物好味,尤其個湯底,店員雖然係後生仔女,有禮斯文,收銀處嗰位女店員似係大家姐,豪爽型,埋單時我要求收據,佢即刻印比我,同事攞錢慢咗佢有耐心等,仲同我傾下偈,幾nice!雞湯無得輸
蟲草花雞湯米線($55)
海鮮喇沙湯米粉($58)
可樂($8)
凍柑桔($8)