2020-11-23
早有聽聞過倫哥私房菜嘅火鍋好正,今日終於約到朋友黎試一試,我地去咗佐敦分店,一開頭見地址係二樓但無大廈名,本來驚好難揾,但各位可以放心,路痴嘅我都望到佢地大大個招牌,其實唔算難。一埋位,店員就俾咗小食,同花菇鮑魚招呼我地,花菇幾有驚喜,花紋幾靚,炆得淋又入味。主角雞煲黎到,店員提醒因為雞仲係生嘅,每隔兩分鐘要炒一炒,共4次以防痴底,過程大約8分鐘,麻煩少少但保證食到新鮮啱啱煮好嘅雞件,雞件嫩滑,醃得入味好好食,仲要無限添加,鍾意叫雞嘅朋友黎試下喇。我地係$288嘅套餐,主要係多咗牛頸脊,海鮮,手打墨魚滑,牛頸脊脂肪分佈平均,有咬口又非常香口,海鮮亦非常新鮮,墨魚滑亦唔會粉,好真材實料,數款海鮮同墨魚滑係任點任食。最後仲上咗甜品,椰汁雪燕滋潤下秋天帶黎嘅乾燥,店員服務周到,態度又好,值得一讚。