2022-05-08
人愈大就愈多嘢要兼顧👉🏻👈🏻 要齊齊整整一次過見哂成班老友,確實唔客易😏 難得夾到個星期五嘅晚上,政府又剛剛放闊限聚令,我哋又點會放過出嚟聚一聚嘅機會吖😅 不過最難得原來大家一直無遺忘我嘅過氣生日😅 就由3月拖到5月… 我又點敢no show喎🙏🏻上到嚟餐廳門口,兩大個 #AnsonLo 廣告宣傳板負責近賓,非常吸睛🥳 正當搵緊枱號,原來已經有朋友仔到咗,仲幫手睇定menu,人齊就可以馬上開餐喇 Yeah!! 明明呢晚除咗我🤭 #雞煲 先至係主角,但係大家都一窩風走晒出去攞 #甜品,原來出邊都都有幾多 #台式甜品 同 #配料 比大家自由配搭… 玩完一輪返嚟,原來個雞煲已經送到我哋枱上,服務員話稍為煮多幾分鐘,大家就可以起筷🥢 其實啲雞肉都幾新鮮同幾嫩滑㗎,不過調味方面就真係需要有啲改善,完全搵唔到雞煲應有嘅惹味,而且份量唔太多,唯有留返個肚打邊爐🤭 至於火鍋料方面,幾個套餐嘅主食都係以牛肉做主題,好彩其他配料可以任食咋。講真食物款式都有唔少選擇,如果嫌列喺系統上嘅食物款式唔夠多,大家仲可以出去自助吧補給,各種各類嘅 #肉丸、#台式小食 … 都可以任攞,本來我係會比個li
至於火鍋料方面,幾個套餐嘅主食都係以牛肉做主題,好彩其他配料可以任食咋。講真食物款式都有唔少選擇,如果嫌列喺系統上嘅食物款式唔夠多,大家仲可以出去自助吧補給,各種各類嘅 #肉丸、#台式小食 … 都可以任攞,本來我係會比個like #人和月 個老闆嘅… 可惜個系統實在唔太大方,每次落單都只可以揀五個item😅 例如五個人要叫10隻蝦(每份只有2隻),咁就已經打爆quota,需要望住手機倒數2分鐘之後再落其他新單😅 如是者,我搞足十幾分鐘先可以有嘢落肚😮💨 好在服務員冇喺120分鐘後就趕我哋走,仲可以最後衝刺自製咗碗 #紅豆仙草配淡奶 做結尾,呢個配搭真係好爽呢🤘🏻
整體餐廳嘅服務真係唔錯,加上又咁近港鐵站🚇 如果可以喺雞煲嘅調味方面改進一吓,另外加啲套餐照顧吓班唔食牛嘅客戶,我相信會有更加多人幫襯啫😏