2010-08-14 357 瀏覽
九龍塘我成日蒲開架嘛.反而要睇open rice先知有間樂融雅敘的餐廳.真攪笑係又一城的中銀隔離推玻璃門一出,之後左轉入哥和老街公園內向上行,行到尾見到有幢building就係乒乓球和璧球場,入去左邊就係餐廳.右邊係賣運動用品的店,十分近十分方便.後生仔女行5分鐘就到架喇.我都係行左5分鐘度其實尋日都有d飽,但一心想支持吓樂融班員工,因都覺得"助人自助"呢個理念係好嘢嘛.尋日下午茶提早當晚飯食.入到去職員問我幾多位.跟住埋位喇.選左window seat,睇風景一流嘛.職員送上有圖片餐牌兩張(下午茶和茶餐)火腿通:簡簡單單食物,但感覺d食物無味精,好健康.有些人可能會嫌淡,但我地食開淡的人就一流.最特別係配左幾條都好鮮甜的菜心,好味.通粉剛好,不會太淋.我食開淡都要加胡椒粉調味.(bear bear樽胡椒粉)滷水雞翼:好好食,必食.見到有些八角上埋碟,夠晒入味紅荳冰:勁多紅荳又夠淋,如果加5蚊係雪糕紅荳冰咁就更good.27蚊個餐包飲品,加5蚊轉配紅荳冰呢間餐廳我會再來,因重想試吓佢地的沙律和公治呀另外推介:乒乓球場和璧球場都好企理,toilet又好乾淨.

後生仔女行5分鐘就到架喇.我都係行左5分鐘度

尋日下午茶提早當晚飯食.

職員送上有圖片餐牌兩張(下午茶和茶餐)
火腿通:
我食開淡都要加胡椒粉調味.(bear bear樽胡椒粉)
滷水雞翼:
好好食,必食.見到有些八角上埋碟,夠晒入味

紅荳冰:
勁多紅荳又夠淋,如果加5蚊係雪糕紅荳冰咁就更good.
27蚊個餐包飲品,加5蚊轉配紅荳冰
呢間餐廳我會再來,因重想試吓佢地的沙律和公治呀

另外推介:
乒乓球場和璧球場都好企理,toilet又好乾淨.
火腿通+滷水雞翼+紅荳冰,滿足的一餐
平民的收費,但環境好舒適,大家要來感受吓.咁啱播到我偶像leon的音樂盒歌曲,勁正.
2010-08-13
火腿通+滷水雞翼+紅荳冰,滿足的一餐