2023-03-13 443 瀏覽
今次同朋友嚟到鴨脷洲呢邊lunch,餐廳以半開放式裝修設計,環境感覺有種外國feel,佢地嘅窩夫係用法國酵母製作,食物方面主打列日窩夫,所以今次揀咗幾款黎試試,Morning FC醒神炸雞:鹹味窩夫有口感,配料有茄汁焗豆,香草炸雞胸肉大大塊皮脆肉嫩,配埋芝士邪惡又好味Crab & Avocado Waffle Toasties蟹肉牛油果窩夫多士:迷你窩夫,一啖一舊好有質感,香脆可口,蟹肉味濃配以牛油果口感豐富creamy,The Truth朱古力真相:甜窩夫有比利時朱古力粒配新鮮香蕉,淋上自家製黑朱古力醬,喜愛吃甜品嘅絕對要點呢款,飲品方面,蛋酒咖啡拿鐵:味道甜易入口Espresso味道都好出,紫薯鮮奶:奶味香滑,飲到有紫薯粒味道濃厚,整體方面,感覺好chill嘅Cafe,食物質素幾好,員工好有禮親切,會再回訪