2017-08-31 3111 瀏覽
話咁快又黎到8月尾既日子,出左糧就當然要食餐好架啦!係尖咀行街K11行到咁上,見到呢間餐廳係對面,又去試下新餐廳啦!出左糧又可以任食少少飲酒啦!叫左枝香酒去配今晚餐廳就岩哂!蒜香白酒煮青口,青口都算幾大粒,食落白酒味唔算太重,冇蓋過青口既鮮味!呢個份量都算幾多,用黎開胃岩哂!真係好耐冇食過煎鵝肝,可幸既係呢碟鵝肝冇破壞我對鵝肝既美好印象鵝肝表面煎得夠香脆,食落好Creamy又香,真真正正既煎到外脆內軟。大大片既鵝肝下面墊住烤菠蘿,令到鵝肝既香氣同油膩感與菠蘿既酸甜味結合,令到胃口大開而唔會覺得好膩。之前係屋企都試過自己煎鵝肝,就知道要將鵝肝煎得靚唔係一件易事。Nice海鮮大雜燴,入面大蝦丶青口丶帶子等等,豐富得黎每種海鮮都煮得岩岩好唔會太老!唔錯自家制既意大利雲吞,真係睇個名都忍唔住Order黎試下。意大利雲吞入面既配料最重要就係菠菜同埋芝士,食落口感好充實。加上醬汁用左黑松露汁,成隻雲吞既裡裡外外都夠哂味。本身以為唔會好飽,但因為雲吞入面有芝士,所以都好快飽!香軟既提拉米蘇出哂火既焦糖布甸,酒味比較重!
出左糧又可以任食少少飲酒啦!叫左枝香酒去配今晚餐廳就岩哂!

呢個份量都算幾多,用黎開胃岩哂!

自家制既意大利雲吞,真係睇個名都忍唔住Order黎試下。
本身以為唔會好飽,但因為雲吞入面有芝士,所以都好快飽!
香軟既提拉米蘇
出哂火既焦糖布甸,酒味比較重!
2017-08-30