💖錦田有間以鹿角蕨為主題嘅cafe,離地鐵站🚉行5分鐘就到,好適合假期過黎打卡順便行下附近嘅跳蚤市場。今日帶鍾意種植🌱嘅屋企人黎,chill住開始新一日😌。佢地有室內外嘅位置,係pet friendly嘅cafe,聽講之後仲會有室內花園🌹添!1⃣️新蟹肉香草白酒意粉🦀️ $88💖呢款味道清新、食落輕盈,適合素食者。新蟹肉食落嘅口感同味道同真蟹肉無分別,配上香草🌿、白酒🍶、檸檬碎🍋等提味。意粉口感有嚼勁。2⃣️CP三文魚籽海膽大蝦意粉🦐 $128💖海膽醬濃稠creamy、入口有裹滿口腔嘅感覺,味道鮮,配上嫩蝦肉、蟹籽同飽滿嘅三文魚籽,鍾意濃郁海鮮味嘅推薦呢個。3⃣️泰國原個椰青🥥 $42💖估唔到呢度有椰青飲🤩!清甜冰涼嘅椰青啱曬夏天飲,而且椰肉又多又香軟。4⃣️泡沫咖啡☕️ $38💖呢度嘅整修好適合要杯咖啡黎打卡,cappuccino奶泡🫧綿密又厚,咖啡味香。💖店舖除左有好多鹿角蕨之外,仲有兩隻貓店長🐱,我地朝早去嘅時候佢地勁精力充沛,係間舖跑黎跑去勁得意!

1⃣️新蟹肉香草白酒意粉🦀️ $88

2⃣️CP三文魚籽海膽大蝦意粉🦐 $128