2021-04-15 180 瀏覽
今晚天氣仲係涼涼地,打個邊爐就最好不過我們點了麻辣鍋底拼山珍菌湯,麻辣湯出名在於湯頭,用了很多大紅袍花椒,多種香料,令麻辣又香又辣得過癮,真係重慶的味道。山珍菌用上了猴頭菇,冬菇,秀珍菇,姬松茸等很清甜又芳香。入去Qr code睇餐牌,見到十大必點,梗係叫部份試下啦美國安格斯優質肥牛真係無錯,好優質,油脂分佈得好均勻,肉質鮮味,重牛味,仲要大大片,配湯真係好正。鴨血鮮嫩,啡色長方形似幼滑朱古力,放入麻辣湯,好索汁,食落去滑口帶點彈性。手打蝦滑很新鮮,面層鋪上蟹子,好鮮味,仲有粒粒蝦肉。稻田毛肚用冰鎮,只要十秒就起得,很爽口,處理得好乾淨。我們都仲叫左其他配料,嫩牛肉好滑,炸豆皮好香脆,苕粉5分鐘食得又彈牙又健康,淮山條仲要有紫淮山,健脾胃。最後點少得一碗透心涼又清甜的冰粉呢,鋪上乾果,果仁,甚有口感。
今晚天氣仲係涼涼地,打個邊爐就最好不過

很清甜又芳香。

入去Qr code睇餐牌,見到十大必點,梗係叫部份試下啦

手打蝦滑很新鮮,面層鋪上蟹子,好鮮味,仲有粒粒蝦肉。

稻田毛肚用冰鎮,只要十秒就起得,很爽口,處理得好乾淨。