2022-11-24
2022-11-23同屋企人去咗銅鑼灣食晚飯😍屋企人話想食辣嘢🥵去咗食麻辣風雲🌶主打食酸菜魚,水煮魚,同辣雞子😍之前食過其他分店嘅水煮魚🐟辣道十足,然而辣得有層次🌶平日晚市時段,全場滿座😀店員安排我哋坐窗旁嘅卡位4️⃣用手機落單好方便📱我哋點了,酸菜魚(中辣),268蚊鍋,有得選擇辣度同酸度,我哋揀咗中辣小酸,配料相當多款,有萵筍,香菇,寬薯粉,豆卜,辣椒,酸菜同魚,魚肉無骨唔腥,仲好嫰滑,湯底帶有微微辣度,味道相當好,必食🐟😋炸饅頭,58蚊碟,賣相好特別,成隻船上枱,船身會有幾個位置噴煙,有六嚿炸饅頭,全部都炸到外脆內軟,配上煉奶醬,味道甜甜哋,一定要點😋涼拌雞絲粉皮,68蚊碟,份量都幾多,有雞絲係鋪面,最底有青瓜絲,加埋麻醬味道好香,粉皮就整到勁薄身,所有嘢撈埋一啖食,口感好煙靭仲好爽脆😋京蔥牛肉,128蚊碟,好夠鑊氣嘅小菜,份量正常,京蔥爆香,配上嫩滑嘅牛肉,味道正常😀自選干鍋(麻辣),288蚊鍋,自選鍋底68蚊起,成鍋加熱上枱,超香嘅麻辣味道,自選豬肚,鴨血,鮮枝竹,魚春,魚卜,料全部都係入味之選,千鍋炒用辣椒,加上蔥條,芫荽香料黎炒香,辣味香濃,必試呀😋冰涼椰汁冰,38蚊杯,椰香
同屋企人去咗銅鑼灣食晚飯😍
屋企人話想食辣嘢🥵
去咗食麻辣風雲🌶
主打食酸菜魚,水煮魚,同辣雞子😍
之前食過其他分店嘅水煮魚🐟
辣道十足,然而辣得有層次🌶
平日晚市時段,全場滿座😀
店員安排我哋坐窗旁嘅卡位4️⃣
用手機落單好方便📱
冰涼椰汁冰,38蚊杯,椰香味勁重,甜度正常,唔算好甜,解辣一流🥥
整體環境都幾舒服,裝修都好有古代感覺😁
服務態度非常好,會清楚介紹辣度同酸度,埋單又會問吓食物如何,同客人有交流,傾落就知道會,新推出嘅會員系統,有勁多優惠😍
食物味道幾好,份量多,會再幫襯 @spicy_restaurant_hk 再挑戰勁辣嘅肥腸😍
#麻辣風雲
#酸菜魚