2023-09-26
🍽️嘆嘆 Tai Tai Cafe 📍黃大仙就係因為見到一杯富士山嘅飲品,所以我就特登去黃大仙食佢💁🏻♀️ 果然特登搭車都係值得😍 不得不讚賞佢嘅餐廳佈置,佢分咗兩邊有韓國同埋台灣食物,坐低個環境令到我好舒服😂 同隔籬位都唔會話太過接近😝🐾嘆嘆甜品套餐真心低好多 叫咗一杯暖心富士山奶蓋藍橙乳酪飲品,除咗外貌靚之外,飲落去都好好味,如果你平時都鍾意飲乳酪飲品,絕對一定要叫🫶🏻 甜品就叫咗個香芒雜雜 一個入面已經有晒布丁、千層蛋糕、泡芙同埋雪糕超級豐富🐾台灣蔥油拌麵佢嘅蔥油食落去唔會太油,而且佢嘅麵條係超級煙韌,亦都有蔥嘅香味,所以都好快就食完😂 而且仲有滷水拼盤 佢嘅滷水雞翼同豬耳係超級好食🤤 直頭想單叫多一碟雞翼🐾招牌鐵路便當盒一嚟到俾佢嘅份量嚇親,超級大盒,絕對係一個男人都會覺得好飽嘅份量,佢嘅花枝丸仲有甜不辣都好好食,咬落去煙煙韌韌,仲有佢嘅肉燥飯唔係油膩,好適合我呢一種唔鍾意食肥豬肉嘅人😂 跟餐強烈建議大家叫蜜桃紅茶 飲完即刻清爽