2024-02-29
喺一間中上餐廳食晚餐,起初以為會係一次難忘嘅經驗,點知最後變成失望之旅。餐廳環境裝潢唔錯,但係一切優點就此打住。總餐費超過千蚊,但質素同價錢完全唔成正比,真係一個字「貴」!首先,菜式雖然擺盤精美,但末勝其烹。海鮮唔新鮮同過嚡,咬落去似嚼橡皮,完全失去咗海鮮嘅鮮味同口感。其次,芝麻卷同樣弗能令人滿意。試過嘅芝麻卷味道異常平淡,同超市買嘅預包裝無分別。嗰種時侯,連最基本嘅滋味都覺得悶到爆。更加令人唔爽嘅係服務質量。職員嘅態度實在令人難以接受,唔係冷漠就係滿不在乎。求其咁俾菜,甚至於上菜嘅時候搞烏龍,端錯咗隔籬枱。咁差嘅服務,對住呢個價錢簡直係一種侮辱。最後,要講嘅係,呢家餐廳完全唔值得推薦。過千蚊嘅餐費應該帶給你嘅係滿足同幸福感,而唔係滿肚氣同後悔。若果係慕名而去,可能會有更加慘痛嘅體驗。我會建議慎重考慮,或者揀另一家性價比高啲嘅地方。