下午茶去左呢間,10分左鐘左右就安排到位,坐低叫咗個炒麵同熱狗,等咗15鐘左右食物就到,味道ok,係鹹少少。只係,有個中年女員工態度令我好反感(其他員工冇問題)。當時鋪內唔算多人,入座時見到座位上有倒瀉飲品嘅污積,於是我好聲好氣想叫嗰位員工比幾張紙巾我自己抹一抹,佢叫我等一等,點知一等就個幾字,期間佢周圍去幫人落單無視咗我,我就企喺餐廳走廊等佢個幾字(絕對唔會係一時唔記得左,因為鋪面開揚,有客人企起身個幾字一定全場都見到)。唔緊要,不過最後嗰位女員工將成棟未開過嘅紙巾大大力就咁掉係我枱面,就走左去,即係想我幫佢fill埋紙巾咁話?本身比佢無視咁耐已經燥燥地,仲要用咁嘅方式比紙巾我,即刻嬲到我彈起。我知客唔係大晒,員工真係唔得閒我咪等陣囉,問題係鋪內員工有好幾個,下午茶客量又唔算多,我都冇話佢張櫈比飲品倒濕咗都唔清,佢就黎發返我脾氣先?唔係呱?就算幾好食以後都唔會再去。呢個鋪位嘅茶記轉過幾手,以前幾手整體都唔錯,今次呢手係印象最差。可能3好茶檔係唔包禮貌好啦。

2021-04-17
15 分鐘 (堂食)