去完海洋公園水上樂園玩水🏖️當然要食返嘢好好補充體力啦~我哋就揀咗喺黃竹坑站新開幕嘅商場THE SOUTHSIDE度覓食啦😋ICHIJUISSAI一汁一菜用咗木系嘅設計,望落好有日本家庭嘅感覺🏠🧾特選二人前(湯 x 2, 飯 x 2, 主菜 x 2, 飲品 x2)💰$208(留意返有啲選項可能要另外加錢,例如我哋叫嘅蟹肉飯就要+$20~)🧾法式龍蝦濃湯佢真係對得住濃湯呢個名,係真係幾濃龍蝦🦞味🤤而且入面嘅料都好足,有龍蝦肉都有啲蔬菜粒,每一啖都有嘢咬😋最重要係…呢個龍蝦濃湯竟然唔洗加錢就可以叫🥹好飲過出面要另外價錢嘅龍蝦湯!🧾和風根菜雞肉漢堡扒咖喱飯日式咖喱飯就係食得舒服🍛蔬菜好冧好入味,配飯食一流!不過飯就略嫌硬咗啲啲,雞肉漢堡扒味道就正正常常,但溫度差啲。不過整體嚟講都係唔錯嘅咖喱飯,而且份量好多🤰🏻🧾北海道蟹膏蟹肉味噌飯蟹膏蟹肉嘅份量都俾得好足!而且口感綿密濃郁,啖啖都咬到啲蟹肉🦀不過我自己唔太鍾意紫蘇葉,所以無撈埋紫蘇葉落去食。🧾田舍鯖魚味噌煮十分入味嘅鯖魚😍真係每一啖鯖魚肉都有味增味,好多汁~我自己食嗰舊就唔算好多細骨,所以每一啖都食得好🈵足,但同行嘅小夥伴嗰舊就比較多骨,可能

🧾特選二人前
(湯 x 2, 飯 x 2, 主菜 x 2, 飲品 x2)
💰$208

北海道蟹膏蟹肉味噌飯

🧾北海道蟹膏蟹肉味噌飯

田舍鯖魚味噌煮

🧾田舍鯖魚味噌煮
十分入味嘅鯖魚😍真係每一啖鯖魚肉都有味增味,好多汁~我自己食嗰舊就唔算好多細骨,所以每一啖都食得好🈵足,但同行嘅小夥伴嗰舊就比較多骨,可能要睇彩數啦~但好食係真係好食!好食過出面一個閒閒地都$9X嘅鯖魚定食set🙏🏻

自家製野菌醬燒和牛漢堡扒

🧾自家製野菌醬燒和牛漢堡扒
漢堡扒好紮實,調味適中唔會太鹹或者好油而令食落去好有負擔感。加上野菌醬係酸酸哋,有解膩嘅作用~(不過我自己唔太鍾意呢隻汁配菇食XD但呢個真係純粹個人口味問題)

整體嚟講,呢間係會encore的!特別係呢個二人前set,$208再加一都好都好抵食,而且雖然品項多,食完都幾飽但感覺依然係好舒服,唔會太大負擔感。
2024-05-26
法式龍蝦濃湯