2021-03-01 993 瀏覽
有次去到荃灣上朋友屋企玩,口痕想搵嘢解渴,咁啱見到呢間店出面黃到金🎗嘅裝飾,即刻去買返兩杯。🧋匠人の盆栽奶茶 $28就咁聽個名唔係好知咩嚟,於是就貪得意try try佢,原來係奶綠加cream同oreo碎。啲cream唔會好甜,入口順滑,但無奶蓋咁強烈嘅口感同味道,只係令杯嘢奶香味濃咗少少,反而加咗oreo碎口感就多咗個層次。雖然整體係一杯合格嘅奶綠,但無咩特別值得一試,如果呢個價錢下次會比較想試奶蓋系列🤤。👅評分:7/10🧋海鹽柚子梳打 $26本來第一啖飲嘅時候覺得味道太淡,但唔知點解飲飲吓就越嚟越好飲。平時其他嘢飲係會越後越難飲,呢杯反而調返轉🤣,去到後面陣柚子味跑晒出嚟。海鹽味道雖然不太強烈,但飲到少少鹹鹹地又甜甜地幾特別。大熱天時飲梳打真係超解渴,呢杯反而更值得推介👍🏻。👅評分:8/10

🧋匠人の盆栽奶茶 $28
👅評分:7/10