2020-07-25
餐廳:誠拉麵 (紅磡)地址:紅磡黃埔天地青樺苑(第5期)AEON百貨地庫B107號舖前排行開Aeon諗住買野囤積係屋企,尼埋返一頭半個月👴🏼,經過見到間誠拉麵店好多人食🍜,引唔住食返個last super🍴,準備好長時間自我隔離,直到疫情好轉為止🦠白豚骨拉麵 (特) $85拉麵有5種湯底,我揀咗款無咁濃嘅白豚骨拉麵🍜,一碗特大拉麵有3片叉燒、1隻半熟玉子🥚、3片海苔、木耳絲同蔥,湯式有香濃豬骨味,就算飲完都唔會口乾👍🏼,值得一提嘅係佢地嘅叉燒都用灸燒過🔥,食落更香口惹味話明last supper更係要食好啲😆,加$25轉套餐加配咗5隻餃子🥟、日式沙律🥗同1款飲品,幾抵食,餃子即點即烤,皮有啲厚但菜肉餡料都算足,蘸埋甜酸豉油就更加開胃,比多5隻都食得落😎另外仲用$22追加咗2隻明太子雞翼,雞翼燒得好靚😍,一咬落去啖啖肉,明太子都幾多,有少少香辣🌶,仲好Juicy添,值得你叫黎試下
白豚骨拉麵 (特) $85
拉麵有5種湯底, 我揀咗款無咁濃嘅白豚骨拉麵🍜, 一碗特大拉麵有3片叉燒、1隻半熟玉子🥚、3片海苔、木耳絲同蔥,湯式有香濃豬骨味,就算飲完都唔會口乾👍🏼, 值得一提嘅係佢地嘅叉燒都用灸燒過🔥,食落更香口惹味
話明last supper更係要食好啲😆, 加$25轉套餐加配咗5隻餃子🥟、 日式沙律🥗同 1款飲品,幾抵食,餃子即點即烤,皮有啲厚但菜肉餡料都算足,蘸埋甜酸豉油就更加開胃,比多5隻都食得落😎
另外仲用$22追加咗2隻明太子雞翼,雞翼燒得好靚😍, 一咬落去啖啖肉,明太子都幾多,有少少香辣🌶,仲好Juicy添,值得你叫黎試下