2024-06-14
今日同同事去旺角做野,午餐揀咗間燒肉半放題,餐廳除左有燒肉半放題餐之外,仲有午巿定食,仲好抵,48起;而且我見到餐廳做緊會員promote,可以免費入會,成為會員仲可以有$1500 電子coupon,午市放題又可以享九折及生日禮遇,所以我哋都join咗。我哋選左午巿和牛半放題餐,以及追加帆立貝及牛舌芯;另外,和牛太好食,我哋仲另外叫左日本A5和牛西冷涮涮燒及三角燒肉片。午巿和牛半放題和牛半放題包括咗日本A5和牛三角、日本A5和牛肋肉、鹽燒厚切雪花牛舌芯各3塊及兩隻虎蝦,而放題方面有前菜、炸物、飯、麵及海鮮等等40款嘢食,非常之豐富。日本A5和牛三角尤其好食,脂肪分布均勻,充滿油脂香,及雪花牛舌芯,質感非常之好,爽口彈牙,正!另外,我哋喺自助區攞咗啲蔬菜及前菜等,都非常新鮮,以及,追加咗帆立貝及牛舌,帆立貝非常之大粒鮮味,牛舌爽口唔韌,不錯。熟食食物方面我哋點咗和風紫菜飯,配燒肉一流,清酒煮蜆、炸蠔等,整體都不錯。日本A5和牛西冷涮涮燒薄薄一片西冷,燒一下配上日本蛋,入口順滑,油脂及牛味濃,非常美味!
午巿和牛半放題
日本A5和牛西冷涮涮燒